keress fel

Elérhetőség
emailHírlevél
keress fel

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha bármilyen kérdésed van az írásainkkal kapcsolatban, ha segíteni szeretnél a fordításokban, adományt eljuttatni hozzánk, vagy meghívnál a közösségedbe, vagy online alkalmakat szeretnél szervezni, kérjük, keress fel, és küldj egy e-mailt az alábbi űrlap kitöltésével.

Gyakori kérdések
Mi tesz valakit zsidóvá?

Az etnikai és szellemi származás. A kettő elválaszthatatlan. Ha valaki vérszerinti zsidó, de nem hisz Ábrahám, Izsák és Jákob Elohimjában, akkor egyszerűen nincs aktiválva a zsidó vér benne, azaz nem tekinthető valódi zsidónak. Az ilyen ember egyértelműen ismét zsidóvá válik, amint helyreáll az Elohimba vetett hite. A zsidó vér együtt a körülmetélt szívvel tesz valakit egyértelműen zsidóvá.

Lelki zsidó?

Nincs lelki zsidó. Pál nem tett ilyen kijelentést (lásd a Pálról szóló írásokat). A más népekbeliek szíve körül lehet metélve, de ez nem szellemi zsidóvá, hanem Elohim Népévé teszi őket.

Apai ágról zsidó?

Amint észrevehetted, nem igazán értünk egyet a post-babiloni rabinikus zsidósággal. És bár jómagam is anyai ágról vagyok zsidó, ezzel a feltétellel sem értek teljesen egyet, mivel szintén ők módosították az anyára. Azért tették, mert a száműzetésben oly sok elévelyedett zsidó között soha nem lehet tudni, hogy ki az igazi apja valakinek, így az anya maradt meg biztos támpontként. És ez reális. Azonban Elohim által adott és a Tórában írt eredeti mozesi judaizmus szerint, egyértelműen az apa az, aki génjei és tudásának átadásával örökíti tovább a zsidó identitást a következő generációkban.

Ma legfeljeb a gének átadására képes a zsidó férfiak nagy többsége. Ettől még súlyos tévtannak tartjuk az apai ágról való zsidók kizárását a Nép köreiből.

Anyai ágról zsidó?

Ez nem jelenti azt, hogy az aki nem az anyja részéről örökölte a zsidó vért nem számíthat zsidónak.

A mai súlyos diaszpóra idején Elohim az egyetlen, aki akarata szerint aktiválhatja a zsidó identitást. Lehet, hogy zsidó vagy mindkét oldalról, vagy csak egyik oldalról, vagy akár csak egy nagyapa vagy nagyanya volt az, a kérdés nem az, hogy melyik őstől származik, hanem, hogy benned van-e vagy sem. Ha igen, a fő kérdés továbbra is fennáll, te akarsz zsidóvá válni, vagy יֵהְוֶה kényszerít téged ilyenre?

Mert lehet, hogy van zsidó felmenőd, neked lehet, hogy mégis más identitást kell megélned. Vagy fordítva, ahogy én is átéltem. Minden akartam lenni, csak zsidó nem. A végén Elohim győzött le, ahogy Jákóbot is. A mi harcunk nem egy éjszakán át, hanem több, mint 10 évíg tartott.

Minden esetben: csak semmit saját eszünk, elképzelésünk és vágyaink szerint…mert 10 év sok egy ember életéből.

Zsidóság és Üdvösség?

Elég zsidónak lenni az üdvözüléshez? Természetesen nem! Zsidóknak szükségük van Krisztusra csakúgy, mint a többi népnek az Örök Élet elnyeréséhez.

Hallottam nagy és ismert zsidó-rajongó keresztény pásztort, aki az ellenkezőjét vallotta. Az ilyen tévtanító súlyos veszélyt jelent a Választott Népre nézve!

HÉBER NYELV

ADAKOZÁS

TOVÁBBI NYELVEK

Email

Küldj üzenetet

1 + 4 =

Telefon

+36-20-35-77-122

email

info(kukac)erevshabbat(pont)org

Cím

Dunakanyar – Budapest

TANÍTÁSOK

Találkozzunk online

Élőben

Találkozzunk élőben. Tartsunk közös alkalmakat közösséged/gyulekezeteddel. Ezek a találkozók ingyenesek. Kattints az alábbi gombra időpont egyeztetéshez, a többit pedig bizzuk a Szent Szellem vezetésére.

Youtube

A legtöbb tanítást a Youtube csatornán is meghallgathatod és megtekintheted. Kérjük, látogass el, ne felejts feliratkozni, és megnyomni a like gombot. Kérjük, oszd meg csatornánkat és weboldalunkat a közösségi médiában.

Nincs copyright. Azonban az írásokat, kizárólag ingyenesen, teljes terjedelemben, a szerző és a forrás feltűntetésével lehetséges.

Pin It on Pinterest

Share This