Hogyha találtatik közötted valamelyikben a te kapuid közül, amelyeket Yahuwah, a te Elohimod ad néked, vagy férfiú vagy asszony, aki gonoszt cselekszik Yahuwah-nak, a te Elohimod-nak szemei előtt, megszegvén az ő szövetségét; És elmegy és szolgál idegen isteneket, és imádja azokat, akár a napot, akár a holdat, vagy akármelyet az égnek seregei közül, amelyet nem parancsoltam; És megjelentetik néked, és meghallod: jól megtudakozd; és hogyha igaz, és bizonyos a dolog, és megtörtént ez az útálatosság Izráelben: Akkor vidd ki azt a férfiút vagy azt az asszonyt, aki azt a gonoszságot mívelte, a te kapuidba, (a férfiút vagy az asszonyt) és kövezd agyon őket, hogy meghaljanak. 5Mózes 17:2-5

Ismét egy halálbüntetés. 

Ahogy egy másik írásban leírtuk a halálbüntetés érvényesebb, mint valaha. A Messiással azonban kiegészül a Kegyelem lehetőségével. A Kegyelem viszont nem írja felül a halálbüntetés végrehajtását, hiszen a Kegyelem kizárólag akkor működik, ha valaki meghal a bünért. Egyrészt Yahushua halt meg a kereszten helyettünk. De az Ő halálának, feltámadásának és Uralmának elfogadása, a mi belső óemberünk halálát is feltételezi.

A Kegyelem mindig magával vonja a megváltott ember óemberének kivégzését. Így teljesedik be a Messiásban ez a legkegyetlenebbnek tűnő parancsolat is.

Ha óemberünk meghal és újteremtés leszünk, fizikailag tovább élhetünk e-földön, amig be nem következik az első halál, testünk elmúlása.

A második halál azonban már elkerül bennünket, hiszen a Bárány vére ott van szívünkön, homlokunkon.

Mindannyian nap, csillagok vagy bármilyen más istenség és szellemiség uralma alatt voltunk és azokat imádtuk egykor. Akik ezen az úton járnak még, tudniuk kell, hogy ez a törvény mindenképp érvényesülni fog.

A kérdés, hogy most engeded, hogy a Messiás végrehajtsa az ítéletet óembereden, hogy új életet kapjál és tovább élj testeben, megújult szellemeddel együtt, aminek jutalma az Örök Élet, vagy maradsz idegen uralom alatt és ez esetben az elszámolás napján a második halál elvisz téged?

Yahushua ma is él és kinyilatkoztatja magát, illetve válaszokat ad azoknak kérdéseire és imáira, akik tiszta szívből keresik őt és felismerték, hogy szükségük van valakire, aki kiváltja őket ebből a megromlott világból.

Ezért elsősorban Őt keresd és ehhez támogató testvéreket, akik oda vezetnek Hozzá.

Lásd még: A halálbüntetés (az élet kezdete)

Pin It on Pinterest

Share This