Yahushua HaMashiah szenvedéséről elég sok film készült. Vannak visszafogottabbak és vannak egészen hányingert keltő, a Messiás szenvedését egy horrorisztikus cirkuszi mutatványra alacsonyító termékek. Persze, egy antiszemita rendezőtől mit várunk?

Egészen érdekes, hogy szinte mindenki, hívő és nem hívő egyaránt, kizárólag a Megváltó fizikai és lelki szenvedésére fókuszál: a szögek, a korbács, a töviskorona a kereszt súlya az ütlegelések és a nyilvános megaláztatás.

Az Ő esetében, a valódi és az igazán elképzelhetetlen fájdalom azonban Szellemi szinten történt. A váltságmű nem csak arról szólt, amit kívülről lehetett látni, hanem mélyebb szinten is zajlott. Nem csak fizikai-lelki, hanem Szellemi síkon.

Ott a kereszten Ő legyőzte a halált.


Ott a kereszten Ő látta és átérezte a mindenkori ember összes szenvedését és bűneinek a következményeit, amelyeket Ő magára vállal (igen jelen időben), akár elfogadja az adott ember, akár nem.
Ő akkor megjelent Jóshua/Yahushua főpapként a vádló ellenség előtt, aki saját bűnei felelősségét rá akarta hárítani, arra a Szentre, aki sosem esett bűnbe és sosem vétkezett.

Könnyű számomra ezeket leírni, viszont szinte fogalmam sincs, hogy valójában mit élt át ott a kereszten. Az Örökkévaló külön kegyelme ez, hiszen egy másodperc töredéke alatt belehalna bárki olyan ember, akire ez a szenvedés rászakadna.
Ha igen felületesen is, de mégis valamilyen szinten fel tudjuk fogni, hogy ezen a legmagasztosabb szinten is nagyon érvényes, hogy nem lehet szétválasztani a fizikai-lelki szintet a szellemitől.

Úgy hiszem, hogy nagyon fontos tudatosítani magunkban, hogy mi a lényege a Megváltásnak, mert ezzel a tudással mélyül a kapcsolatunk az Örökkévalóval.

Nem csak a bűneinkért halt meg a kereszten

További fontos tényező, melyről ritkább esetben esik szó és amiről sokan megfeledkeznek:

a Bárány kiontott vére nem csupán a bűnök bocsánatáért folyt, hanem betegségeink és sebeink gyógyulásáért is.

Azért igen fontos a Keresztáldozat teljes képét helyreállítani, mert az evangelizációk elsöprő többségben, kizárólag a bűnök bocsánatára összpontosít. Azért erőtlen önmagában így az Evangélium üzenete, mert az emberek többségének a bűn fogalma ismeretlen, mivel a törvényt sem ismerik. Továbbá és paradox módon gyakran olyan keresztények hirdetik a bűnök bocsánatát, akik saját maguk sem ismerik el a törvény érvényességét a Messiásban, így csak igen felületes a tudásuk ezen a téren. A „nem vagyunk a törvény alatt” jeligék kizárólagos elfogadása alapján élő és szolgáló keresztények bűnök bocsánatáról szóló szolgálataik világiak felé több, mint erőtlen.

Ezért, a hitetleneknek szemmel látható és belülről érzékelhető találkozásra van szükségük a Megváltóval: Jelek és Csodák, gyógyulások, szabadulások és Szent Szellemmel való betöltekezésre. Ilyenkor ismerik fel Yahushuaban az Igazat, akinek szavára már oda fognak tudni figyelni, így valóban eljutnak a bűnök felismerésére az alaptörvények által, majd bemerítkeznek és újjászületve elindulnak a Megszentelődés útján.

Lásd: A Tanítványok Cselekedetei

AZ ÍRÁS VIDEO VÁLTOZATA

Pin It on Pinterest

Share This