És ha megbotránkoztat téged a te kezed, vágd le azt: jobb néked csonkán bemenned az életre, mint két kézzel menned a gyehennára, a megolthatatlan tűzre. A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik. És ha a te lábad botránkoztat meg téged, vágd le azt: jobb néked sántán bemenned az életre, mint két lábbal vettetned a gyehennára, a megolthatatlan tűzre. A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik. És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt: jobb néked félszemmel bemenned יהוה országába, mint két szemmel vettetned a tüzes gyehennára. A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik. Mert mindenki tűzzel sózatik meg, és minden áldozat sóval sózatik meg. Jó a só: de ha a só ízét veszti, mivel adtok ízt néki? Legyen bennetek só, és legyetek békében egymással. (Márk 9:42-50)

Mit szimbolizálnak ezek a testrészek?: Kéz: tettek
Láb: út melyre térünk
Szem: világ kísértése

A levágás, kivágás, nem fizikai, hanem lelki. És most a kettőt valóban szétválasztom, mivel a lélekben, vagy szívben fogan meg a bűn, amit a fizikailag végrehajtunk, akkor halált szül.
A test kívánságát és tetteit kell kivágni, nehogy a lelki betegségeink a szellemünket is megfertőzzék.

Ha már hívő (és újjászületett) vagy és olyan helyre mész, ahova nem kellene, olyat teszel, nézel amit nem kellene, akkor sürgőssen hagyd abba mielőtt utolérnek saját átkaid, amivel bizonyára másokat, de főleg magadat átkoztad meg. Bármilyen vonzó valami, mondj le róla, ne várd az “Úr szabadítását”, hanem oldd meg magad, már elég nagy vagy hogy magad dönts: állj ellen az ördögnek, hogy elmennyjen, mert ha nem, magával vissz oda ahova maga is megy a végén.

Zeev Shlomo 2017.11.25

AZ ÍRÁS VIDEÓ VÁLTOZATA

Pin It on Pinterest

Share This