Jó a só: de ha a só ízét veszti, mivel adtok ízt néki? Mert mindenki tűzzel sózatik meg, és minden áldozat sóval sózatik meg. Jó a só: de ha a só ízét veszti, mivel adtok ízt néki? Legyen bennetek só, és legyetek békében egymással. Márk 9:50

Mire használták a sót és milyen jelkép volt?:

  • Megszenteléshez használták úgy, hogy meghintették vele a megszentelni kívánt állatot, tárgyat, embert.
  • Vízzel együtt: az élet összetevője. Az élet legfontosabb elemei a víz és a só. Ha bármelyik hiányzik kiszáradunk, mint a fügefa.
  • Luxuscikk volt egészen a középkorig, amíg be nem indult nagyobb mértékben a világkereskedelem. Nem egy olcsó árucikk volt, amit az ember megvett pár száz forintért a kilóját, hanem mélyebbre kellet zsebre nyúlni. Ráadásul a mai emberek többsége tiszta nátrium-kloridot vásárol, ami azt jelenti, hogy a gyógyszeripar kivont belőle minden értékes ásványi anyagot, ami épp arra szolgál, hogy a szervezet a sót el is tudja távolítani a testből, hogy ne rakódjon le és ne okozzon gondot. Ez is a só elízetlenedéséről szól.
  • Tartósít. Ezzel szimbolizálja az Örökkévalónak és Igéjének a múlhatatlanságát.
  • Ízet ad az ízetlennek. Bizonyára nagyon diétás a sómentes konyha, de szinte ehetetlen és főleg egészségtelen megvonni magunktól, ugyanúgy, mint a cukrot. Persze mindkettőnél egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fajtát fogyasztunk.
  • Elektrolízis: Az emberi testnek és azon belül az idegrendszernek, beleértve az agyat, elengedhetetlen a só ahhoz, hogy az információáramlás működni tudjon. Ezért is veszélyes az egészségre, ha megvonjuk a sót magunktól

Lásd még: Szem és végtagok kivágása, Hogyan kell megbocsátani?

AZ ÍRÁS VIDEÓ VÁLTOZATA

Pin It on Pinterest

Share This